Ce instrumente folosesc pentru a crea un articol?

M-am gândit că este timpul să împărtășesc cu tine puțin din cunoștințele mele într-ale scrierii de articole. Mai exact, în acest articol vei găsi intrumentele care îmi sar în ajutor atunci când scriu un articol pe blog. Fiecare dintre aceste instrumente are rolul său în crearea unui articol pe care tu îl poți citi mai ușor și poți reține informațiile cu ușurință.

Instrumentele pe care le folosesc la crearea unui articol sunt:

🔔 Formatarea textului

Pare la mintea cocoșului, nu-i așa? Ei bine, mintea cocoșului nu este accesibilă pentru toți. Platforma pe care o folosesc eu este WordPress. Am avut prima interacțiune cu aceasta acum 10 ani și de atunci o tot butonez. I-am descoperit câteva dintre facilități, sunt multe altele ce așteaptă să fie descoperite dar cele de bază se află și în acest articol.

De obicei, formatez textul sub forma pe care mi-ar plăcea mie să o citesc. Subtitlurile de diverse dimensiuni (H1, H2 etc.) sunt folosite de mine în toate articolele deoarece cu ajutorul lor pot „sparge” textul în paragrafe mai ușor de citit. Folosesc alinierea justify deoarece îmi place forma ordonată a textului afișat astfel.

Scot în evidență anumite concepte sau definiții cu Bold sau combinația de Bold+Italic iar Italic folosesc atunci când apar diverse concepte care sunt mai puțin importante decât cele marcate cu Bold. Dacă vreau să scot mai bine în evidență o propoziție, mă folosesc de culori (text și fundal) și o aliniere centrală sau la dreapta

precum textul pe care l-am scris aici doar ca să înțelegi la ce mă refer.

Despre formarea textului am învățat în primă fază în timpul orelor de TIC de la liceu. Făceam orele acestea cu o doamnă profesoară foarte dedicată și care trata această materie precum matematica sau limba română. Nu s-a sfiit o secundă să îmi dea un 6 la Excel și să îmi dovedească cât este de importantă Tehnologia Informației și Comunicării. Nu regret o secundă severitatea ei deoarece formatarea textului face acum parte din munca mea zilnică și din pasiunea mea. 😀

🔔 Dictoo – dicționar online de sinonime

Dacă nu exista online, cu siguranță aveam un dicționar de sinonime printat prin preajmă. Este esențial ca vocabularul meu să fie vast, să pot exprima aceeași idee în 20 de moduri. Pentru aceste 20 de moduri trebuie să mă folosesc de creativitatea mea, de alăturări neașteptate de cuvinte dar și de sinonime. Cu ajutorul lui am descoperit și descopăr numeroase moduri de a-mi exprima ideile astfel încât „să lovesc” exact acolo unde îmi doresc. Combin Dictoo cu Dex online foarte des deoarece am nevoie de explicații pentru anumite cuvinte ce îmi trec prin minte, pentru a fi sigură de formele de plural sau de contextele în care se folosesc anumite construcții.

🔔 Emoticoane 👊😍💕👍😇

Am descoperit că, în anumite momente, îmi exprim mai bine sentimentele cu emoticoane. În momentul în care scriu doresc să atașez și sentimente conținutului și cred că o fac bine prin intermediul emoticoanelor. De asemenea, consider că ele pot atrage atenția deoarece sunt colorate și fac textul mai ușor de citit. Un articol formatat exemplar, de care sunt tare mândră, este acesta.

🔔 Word Counter

Dacă trebuie să mă încadrez într-un număr de cuvinte, mă folosesc și de alte platforme pentru a contoriza numărul de cuvinte și de caractere. Cel mai des folosesc Word Counter pe care îl combin cu WordPress, Microsoft Word și extensia de la Google Count me up. Cu așa de multe instrumente sunt sigură că mă încadrez, de exemplu, în cerințele probelor de la SuperBlog. Uneori este nevoie să fiu concisă, alteori am mână liberă „la scris cuvinte”.

🔔 Canva free

Nu am dat bani pe un abonament pentru că ceea ce îmi oferă for free este de ajuns în acest stadiu pentru mine. Dacă ar trebui să livrez în mod constant materiale de promovare, aș achita un abonamet pentru Canva. Ceea ce oferă Canva este suficient pentru o afacere mică (nu discut despre Coca-Cola care are o identitate cu regulile sale, care are practic propria gravitație). De curând s-au introdus noi facilități pe care te invit bucuroasă să le testezi.

Canva este și o sursă de inspirație pe care ți-o recomand: dacă butonezi Photoshop, atunci îți faci cu siguranță vizualurile acolo. Dar te poți inspira din Canva pentru a avea un punct de plecare în unele situații lipsite de inspirație.

🔔 Fotografii free

Folosec fotografii din surse free sau, din când în când, mai fac și eu poze cu telefonul. Știu să realizez o fotografie clară, ce are culori uimitoare dar nu sunt stăpână pe compoziție. Atunci când trebuie să adun mai multe elemente într-o fotografie mi se pare destul de greu să le combin ca să rezulte ceva ce place cititorului. Astfel, fotografiile realizate de profesioniști sunt perfecte pentru mine.

Site-urile pe care le folosesc în mod uzual pentru preluarea fotografiilor free sunt: Unsplash, Pixabay, Rawpixel, Pexel, Pngtree. De cele mai multe ori jonglez între acestea și găsesc o imagine (sau chiar mai multe) care să reprezinte ceea ce scriu. Din nou, acestea pot fi privite și ca surse de inspirație pentru cei pasionați de fotografie.

În general, acestea sunt instrumentele pe care le folosesc pentru a scrie un articol complet. Pe lângă ele se aciuează experiența și plăcerea de a scrie. Experiența se acumulează doar prin practică, plăcerea o descoperi tot prin practică. Deci scrie, scrie, scrie și așa vei descoperi:

  • Dacă îți place sau nu să scrii;
  • Dacă ai un nou hobby;
  • Dacă poți respecta indicații și un termen limită;
  • Dacă vrei să scrii și pentru alții;
  • Ce vrei să scrii: articole pe blog, advertoriale pentru campanii, conținut pe site-uri, cărți, cursuri, prezentări etc;
  • Feedback din partea persoanelor cu mai multă experiență;
  • Că vrei mai mult și poate vei face un curs de scriere.

În sfârșit, sunt nerăbdătoare să îmi spui dacă aceste informații te-au ajutat și dacă te-ai apucat de scris.

„Am zâmbit ieri, zâmbesc azi şi voi zâmbi mâine. Doar pentru că viaţa este prea scurtă ca să plâng din orice motiv.” – Santosh Kalwar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: