Guest Post: Cu Theodora Istrati la o cafea

Bună ziua, om frumos! Într-un moment de iluminare mi-a venit ideea de a crea articole de tipul guest post pe Capsula cu Idei. Vei cunoaște oamenii pe care eu îi apreciez și vei descoperi activitățile pe care le practică. Din aceste articole sper că vei aduna informații care te pot ajuta. Acestea fiind spuse, prima mea „invitată” la o cafea este bloggerița ieșeancă Theodora Istrati.

În cadrul primului „episod” din seria Guest Post am discutat la o cafea cu bloggerița Theodora Istrati. Pe lângă faptul că este o bloggeriță pe care o urmăresc cu drag, îmi este și prietenă foarte bună. Încă un motiv pentru care am decis să v-o prezint pe Theodora – ea este dealerul meu de cărți. 😜

Cum te întâmpină blogul Theodorei

Dacă ești curios să o descoperi pe Theodora, te invit să citești articolul meu. Abia aștept să îmi oferi feedback-ul tău și suntem nerăbdătoare să răspundem curiozităților tale.

Cum a început povestea blogului tău? Cum ai decis că vrei să scrii?

Primii pași în blogosferă au fost timizi…

„Recunosc că am cochetat timpuriu cu ideea unui blog. Primii pași în ale online-ului le-am făcut prin 2003, cu ajutorul platformei Piczo. Acolo am început să învăț câteva noțiuni de bază despre html, însă nu scriam articole, ci mai degrabă realizam site-uri de prezentare.”

Având în vedere că discutăm despre anul 2003, a scrie pe blog nu era la îndemâna oricui…

„La un moment dat m-am orientat către un alt domeniu și am cam agățat în cui ideea de blogging. Cam în aceeași perioadă în România au început să apară blogurile de modă și lifestyle ca ciupercile după ploaie. Le urmăream cu interes și parcă mă mâncau și pe mine degetele să împărtășesc cu ceilalți ceea ce port, ce am în geantă, cum mă machiez etc. Nu am investit în respectivul blog, deoarece nu mă simțeam destul de confortabil să îl promovez printre cunoscuți.”

Primul blog, al doilea blog, al treilea blog… până a ajuns la ideea care o reprezintă astăzi…

„Cu toate că prin 2012 lucrurile începuseră parcă să se miște și pentru mine (aveam câteva colaborări cu firme de îmbrăcăminte din străinătate și firme de cosmetice din România), nu reușeam să fiu consecventă și am decis să renunț la blog. Totuși, prin 2016 am revenit în online, pe adresa unde scriu și astăzi. Între timp m-am mai maturizat și mi-am descoperit o nouă pasiune – călătoritul.”

Theodora s-a descoperit pe sine prin scris, a descoperit ceea ce îi place să facă…

„După lungi discuții cu mine însumi, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să împărtășesc cu cei din jurul meu experiențele mele din călătorii. La început nu aveam deloc curajul să distribui articolele mele pe rețelele de socializare pe care eram activă. Mi se părea că mă expun prea mult și că ceilalți vor critica dur calitatea postărilor mele. Însă mi-am făcut curaj și feedback-ul a fost pozitiv.”

Care sunt temele despre care scrii cu drag pe blogul tău?

Theodora, la fel cum mulți dintre bloggeri procedează, a început să scrie despre pasiunile sale. A dorit să aducă în online experiențele sale iar pe măsură ce a scris, și-a descoperit și alte pasiuni.

„Cu toate că la început s-a dorit a fi doar un blog despre călătorii, ușor-ușor am început să scriu și despre ale subiecte care mă pasionează – cărți, produse cosmetice și, mai nou, diverse rețete sănătoase.”

Cum îți găsești inspirația? Faci diverse exerciții ori activități care îți stimulează creativitatea?

După ce am aflat care sunt subiectele cu care Theodora ne întâmpină, am fost curioasă să aflu cum își găsește ea inspirația de a scrie.

„Recunosc că nu reușesc să mă țin organizată în ceea ce privește blogging-ul, fiind o activitate încă ocazională pentru mine. Am o listă de subiecte pe care vreau sa le abordez, însă planul editorial lipsește cu desărvârșire. Scriu pur și simplu când mă lovește cheful!”

Și, după părerea mea, face o treabă minunată! 💪

Cum te-ai caracteriza în 5 cuvinte?

Da, este o întrebare pe care o întâmpinăm la fiecare interviu. 😜 Cu această întrebare eu am vrut să descopăr care este percepția Theodorei despre sine. Eu consider că este plină de viață, super vorbăreață, o persoană care îți ridică moralul în orice situație. Aceste calități se răsfrâng și în scriitura ei – mă poți crede pe cuvânt sau îi poți citi articolele. 😉

„Ah… asta este una dintre întrebările care mă fac să mă simt inconfortabil. Nu voi insista mult pe acest subiect al auto-caracterizării – sunt o fire jovială, bookworm, uneori antipatică, pasionată cam de tot ceea ce mă înconjoară și care judecă destul de puțin.”

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat din activitatea de blogger?

„Mi-am dat seama că nu prea poți să devii relevant fără să socializezi și cu celelalte persoane din blogosferă. Networking-ul este foarte important în blogging.”

Ei bine, aici mai am și eu de muncit. Mulțumesc pentru sfat, Theo! 👍

O frântură din pagina ei de Instagram

Care este principiul după care te ghidezi în activitatea de blogger?

„Everybody is entitled to their own opinion!”

Care este proverbul sau/și citatul tău preferat?

„No all those who wander are lost.”, fiind și motto-ul blogului Theodorei. Este motto-ul pe care îl va purta alături de ea toată viață.

Cu ce personaj din istorie ți-ar plăcea să servești o cafea și despre ce subiect ați discuta?

Deja discuta la o cafea cu mine și mi-a venit această idee: ce ar fi dacă Theodora ar putea servi o cafea cu un personaj din istorie? Mi-a explicat și care este motivul pentru care a ales-o pe fosta primă doamnă a Americii – Michelle Obama.

„Am o listă întreaga cu personalități pe care mi-ar plăcea să le cunosc, dar cred că o conversație ar fi mai dificilă, mai ales cu acele persoane care au existat în epoci diferite. De aceea, aș alege o personalitate contemporană – Michelle Obama, deoarece mi se pare că este o persoană extrem de relevantă în societatea actuală, care aduce un aport în promovarea educației și nu numai.”

Te rog să oferi cititorilor o recomandare…

Având în vedere faptul că un blogger trebuie să fie ancorat în Social Media, am apelat la Theodora pentru recomandări. O poți cunoaște pe Theodora și prin intermediul recomandărilor ei dar cu ajutorul ei vom descoperi împreună cărți ori conturi de Instagram ce merită să fie urmărite.

Provocarea Capsula cu idei:

Din dorința de a-i provoca creativitea și priceperea în „mâniurea” cuvintelor, i-am lansat Theodorei o provocare. Am rugat-o să folosească aceste 3 cuvinte – spray, certitudine, înalt – pentru a formula un text creativ de maximum 50 de cuvinte (aproximativ 3 rânduri). Iată ce a ieșit:

Ținea spray-ul în buzunarul larg și se uita cu îngrijorare în dreapta și în stânga sa. Știa cu certitudine că dacă este prins nu mai are ce face, toată lumea va afla cine este el. Toți și-l imaginau mai înalt, poate mai vânjos, dar el era doar un băiețel cu ochelari și rucsac în spate.

În final, un sfat din partea bloggeriței Theodora Istrati:

„Nu mă consider în măsură să dau sfaturi, însă aș fi apreciat dacă atunci când eram mai la început aș fi primit feedback din partea cititorilor. Și poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl aibă în minte orice blogger este că trebuie să scrie cu plăcere, nu forțat, publicitar, doar pentru că primește ceva în schimb sau nu doar pentru a primi ceva în schimb (aici mă refer la acele parteneriate forțate).”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: