Încăperea în care îmi place să visez

Apartamentul în care locuiesc are 54 de metri pătrați, 5 încăperi și o tușă de design minimalist. Chiar dacă nu este al meu „acasă”, are o încăpere în care eu îmi găsesc liniștea, mă relaxez și îmi încarc bateriile. Astăzi este despre încăperea care mă ajută să ies din cotidian.

Care este locul meu de evadare?

Pentru unii, locul de evadare este la mare sau la munte. Pentru alții este parcul sau locuința bunicilor. Pentru mine acest loc de evadare este mult mai la îndemână – este baia apartamentului în care locuiesc. Poate dormitorul este prima alegere a majorității dar pentru mine baia este acel colțișor magic.

Baia – oaza mea de liniște

Nu te gândi că este o baie foarte mare în care pot dansa vals sau tango. Nu este nici o încăpere pentru purici, este potrivită pentru ca eu să mă simt confortabil.

În unele zile petrec și câte 3 ore în baie, cu diferite activități: mă îmbăiez, fac aromaterapie, ascult muzică, mă epilez, mă pensez, cânt, îmi hidratez pielea cu uleiuri, mă privesc în oglindă. Ei bine, crede-mă pe cuvânt că pentru o fată nu este imposibil să stea câte 3 ore în baie. 😜

Igienizarea băii este o altă activitate ce îmi fură ceva timp. Îmi place să curăț cada, chiuveta, gresia, faianța, toaleta și să știu că toate strălucesc ca în reclamele de la TV. 😄 Ce pot să spun: ador curățenia și mirosul acela specific de curat. După cum ai observat, în baie îndeplinesc multe activități de relaxare (da, a face ordine și curățenie este tot relaxare pentru mine, nu obligație).

Recunosc că de câteva ori am și citit în cada plină cu apă fierbinte și spumă (fii fără grijă, nicio carte nu a fost deteriorată în timpul procesului). Căzile sunt cele mai bune prietene în momentele de destindere.

Sursă foto: MATHAUS.ro

Eu, de exemplu, prefer să am o cadă deoarece pot face baie pentru relaxare, pot să pierd timpul fără să mă simt vinovată. Bineînțeles, pot să fac și duș atunci când nu am timp de pierdut iar dacă ar avea și sistem de hidromasaj (cum am văzut pe FAVI.ro) ar fi perfect (cred că așa aș petrece și mai mult timp în încăperea mea preferată).

Dacă mă gândesc mai bine…

…cred că baia în ansamblul ei îmi aduce relaxare. Eu o asociez cu momente de intimitate, momente în care sunt doar eu cu gândurile mele. Pot cânta și dansa, mă pot strâmba în oglindă, îmi pot chinui coșurile, fără jenă, fără să mă bâzâie cineva la cap.

Sursa foto: HOMEPHILOSOPHY.RO

Mă simt confortabil în această încăpere datorită mobilierului (care are un design minimalist), chiuvetei din sticlă, oglinzii mari și luminii. Inclusiv combinația de culori calde – galben pal și portocaliu – îmi oferă ambientul necesar pentru ca eu să mă relaxez după ore întregi de stat la calculator. Ahh, FAVI.ro, atât îți spun: abia aștept să mă mut la casa mea și să comand tot ce îmi doresc! 😍

Sursa foto: VidaXL.ro

De ce cred că fiecare dintre noi are nevoie de locul lui magic?

Nu știu dacă fiecare persoană are un loc magic în confortul propriei locuințe dar cred că acesta este necesar. Poate fi dresingul (unde cred că putem pierde și mai mult de 3 ore probând hainele, ordonându-le după culori sau țesături) sau cămara plină cu bunătăți. Poate fi dormitorul cu patul acela mare de lângă fereastră sau balconul cu băncuța de citit și servit cafeaua.

Trebuie ca acest loc în care evadăm să fie la îndemână pentru a mai putea visa din când în când, pentru a ne putea deconecta de la mediul online, pentru a respira, pentru a petrece timp de calitate cu noi înșine. Eu cred în momentele de singurătate, în momentele acelea egoiste în care nu trebuie să ne pese decât de noi, de ce simțim noi și să îi lăsăm pe ceilalți în negura realității.

Tu ce crezi: avem nevoie sau nu de un loc pentru a evada, pentru a visa?

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020

Un gând despre „Încăperea în care îmi place să visez

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: