Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Cadoul mult așteptat din viața unui cuplu: un bebe sănătos

Cred că orice fată sau femeie se gândește la un moment dat la statutul de mamă. Și eu mi-am făcut scenarii în minte: cum îmi voi da seama când sunt pregătită, cum voi reacționa când voi afla vestea, cum voi avea grijă de mine, pentru ce fel de naștere voi opta și cel mai important, ce voi face pentru ca și copilul meu să aibă o viață frumoasă.

Primii pași timizi pentru venirea unui bebe…

Primul lucru pe care a trebuit să îl fac a fost să găsesc un bărbat alături de care să îmi întemeiez o familie. Aveam nevoie de un suflet care să îmi ofere iubire, respect, confort și împreună cu care să fiu sigură că îmi voi petrece întreaga viață.

Acest suflet se află acum lângă mine ❤️… și mi-a făcut o surpriză foarte frumoasă acum 3 săptămâni când mi-a propus să formăm o familie. Mi-am dat seama că și el își dorește să-și petreacă toată viața alături de mine și am zis DA.

Marele DA în Grecia

Acum suntem cu un pas timid mai aproape de a ne forma o familie. Urmează să ne căsătorim și, bineînțeles, să facem un pui de dragoste. Pentru acest din urmă pas am emoții, nu știu cum va fi și în acest moment nu cred că sunt 100% pregătită (dar cum spune mama – niciodată nu vei fi pregătită, trebuie doar să „go with the flow”).

Dragostea noastră se împarte la 3 (cel puțin)

Chiar dacă spun că nu sunt pregătită emoțional încă, trupește și mintal sunt pe linia de plutire. 😊 Vârsta mă ajută iar sănătatea va fi investigată amănunțit în momentul în care vom planifica să împărțim dragostea noastră la 3 sau chiar la mai mulți.

Atunci când spun că sunt pregătită mintal mă refer la faptul că știu, în linii mari, cum să mă pregătesc pentru venirea unui copil. Iată care sunt top 5 produse și servicii la care m-am gândit:

💰 Contul de economii: Știu că banii nu aduc fericirea dar o întrețin. Când eram mică primeam alocația sub formă de cecuri. Țin minte că părinții mei m-au învățat să economisesc de la o vârstă fragedă adunând acele cecuri de câte 35-45 lei. Eu îmi doresc să îi deschid copilului meu un cont de economii încă de la naștere, în care să adaug în fiecare an o sumă de bani. Astfel cred că îl pot iniția în educația financiară.

📚 Multe cărți și jucării educative: Cea mai importantă valoare pentru mine este educația. Îmi doresc să îi ofer copilului meu cât mai mult timp din timpul meu pentru a-l iubi, pentru a mă juca cu el dar și pentru a învăța alături de el. Vreau să îi ofer o educație cât mai bună și știu că eu sunt startul din educația lui! Bineînțeles că va cunoaște și tehnologia, însă voi încerca din răsputeri să nu îl las să devină dependent de ea, ci să o administreze în folosul lui.

👶 Marsupiu și cameră de supraveghere: Îmi doresc ca în primele luni de viață să îmi pot ține bebelușul aproape: la propriu (în marsupiu când și cât este posibil) și la figurat (supravegheat de o cameră video ce îmi va permite să mai am câte o activitate prin casă dar și să fiu mereu cu ochii pe cel mic).

🛌 Pătuț: Am descoperit multe modele de pătuțuri pentru bebeluși dar am decis că voi alege un model pe care să îl pot folosi timp îndelungat. Cred că este perfect modelul care se modifică odată cu creșterea copilului, putând fi folosit și 2-3 ani la rând. Sper că voi reuși să îmi obișnuiesc copilul să doarmă în pătuț și să accepte să fie plimbat în cărucior.

🏥 Sănătate: Da, voi încerca în fiecare moment să protejez sănătatea copilului meu la fel cum ar face orice părinte. Protecția sănătății copilului începe de la planificarea lui iar momentul nașterii este unul foarte important. Îmi doresc să profit la maximum de acest moment unic cu ajutorul primii bănci de celule stem din România – Cord Blood Center.

Protejez sănătatea copilului meu

Dintre cele 5 produse și servicii enunțate mai sus, cred că cea mai importantă este protejarea sănătății. Prima dată când am auzit aceste cuvinte „celule stem” a fost în cadrul unui film pe care l-am vizionat pe la 13 ani. Am încercat să înțeleg ce sunt aceste celule și la ce sunt folosite și am decis că trebuie să profit de această șansă unică ce poate fi barca de salvare a copilului meu în momente critice.

Am descoperit Cord Blood Center și m-am bucurat că pot să beneficiez de recoltarea placentei și stocarea ei. Din câte am descoperit, placenta este o sursă de celule stem tinere; ele pot fi folosite pe parcursul vieții în situații de criză (precum bolile autoimune, bolile inflamatorii cronice, fibrozele, bolile cardiovasculare, bolile musculare, bolile osteoarticulare).

Unul dintre pachetele disponibile la această clinică îi permite doctorului, cu ajutorul unei truse speciale, să recolteze țesutul placentar și amniotic. Apoi acestea vor fi procesate și stocate. Celulele stem din placentă vor fi folosite dacă va fi vreodată nevoie de ele pentru copilul meu. Cu siguranță voi apela 0364.710.206 ca să aflu toate informațiile de care am nevoie și apoi mă voi bucura de viața de familie. Abia așteeeept! ❤️

Care sunt top 5 produse și servicii pe care dorești să le folosești pentru viitorul copilului tău?

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020

Publicitate

Un gând despre „Cadoul mult așteptat din viața unui cuplu: un bebe sănătos

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: