Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Cum arată casa visurilor mele?

De mică am visat să îmi întâlnesc prințul, să întemeiez o familie cu el și să trăim fericiți până la adânci bătrâneți în casa construită de noi. Bineînțeles, ca orice fată care visează de mică la nunta ei, la rochia de mireasă, am visat și eu la casa în care aș dori să locuiesc. Astăzi îți voi împărtăși o parte din planurile mele.

Cum arată marele plan al vieții mele?

Toată viața mea am locuit în apartament, niciodată la casă. Nu știu ce responsabilități presupune „locuitul la casă”, însă nu pot să nu recunosc că îmi doresc ca, la un moment dat, să am casa mea. Am locuit într-o garsonieră, apoi apartament, apoi cameră de cămin și acum locuiesc cu chirie într-un alt apartament. De la Onești la Iași am schimbat aceste locuințe și sper ca din chirie să mă îndrept spre locuința mea, alături de viitorul meu soț.

Marele plan al vieții mele arată cam așa: mă căsătoresc cu persoana pe care o iubesc și apoi ne achiziționăm o locuință pe care o transformăm în „acasă”. După ce ne bucurăm un pic împreună de „acasă”, ne mărim familia și ne bucurăm în 3 sau 4 de căminul nostru. Sunt pregătită să locuiesc toată viața în Iași, este un oraș în plină dezvoltare și nu cred că vom face vreo schimbare din acest punct de vedere.

Care este planul pentru „acasă”?

Așa cum spuneam, nu am locuit niciodată la casă însă acesta nu este un motiv ca să nu visez la o casă. Așadar, astăzi îți prezint pașii pe care îi voi urma atunci când îmi voi construi o casă, sperând ca informațiile pe care ți le ofer să te ajute atunci când vei avea nevoie pentru clădirea propriului „acasă”.

În primul rând, trebuie să mă obișnuiesc cu ideea că nu voi putea construi o casă în centrul Iașiului. Nu am nici fonduri dar nici spații nu există. Pe de altă parte, prefer să investesc într-un imobil construit de mine decât să cumpăr un imobil finalizat și predat la cheie. Ce faci tu cu mâna ta este sigur și știi că este bine făcut. 💪

Deci, trebuie să mă obișnuiesc cu gândul că voi locui la periferia orașului. Apoi, va trebui să învăț să nu îmi fie frică să mă plimb noaptea prin casă. Da, încă există acolo undeva un pic de frică de întuneric 😄 Trebuie să o combat cumva – ori cu lumină ori nu mă dau noaptea jos din pat niciodată!

De când am început să mă gândesc la casa visurilor mele, am știut că nu vreau o locuință mare. M-am îndrăgostit de mansarde și de geamurile mari, deci casa mea va avea parter și mansardă și va fi luminoasă. Plecând de la aceste două idei de bază, am întruchipat în linii mari viitoarea mea casă:

Sursa foto free: unsplash.ro

Cum îmi voi construi casa visurilor mele?

Cu siguranță voi folosi materiale de la Vindem-ieftin.ro deoarece îmi doresc, în primul rând, siguranța. Vreau să fiu sigură că ceea ce comand va ajunge la mine și că îmi pot construi casa așa cum mi-am imaginat. În al doilea rând, îi prefer pentru oferta variată de materiale de construcții. Pe un singur site am găsit gresie, piatră decorativă, pavaj, tencuială decorativă, ferestre, lambriu lemn și multe altele.

Un alt avantaj de care eu vreau să profit este prețul avantajos. Îmi stabilesc un buget încă de la începutul proiectului și vreau să îl urmăresc; pentru aceasta mă bazez pe ofertele Vindem-ieftin.ro. Le poți consulta și tu cu încredere! 😉

Unii ar începe cu fundația, eu vreau să încep cu acoperișul. Îmi plac foarte mult acoperișurile roșii, deci și casa mea va avea un acoperiș roșu realizat cu țiglă metalică. Văzând că sunt atât de multe variante, voi discuta cu experții pentru ca ei să-mi prezinte avantajele și dezavantajele fiecărui tip de țiglă.

După acoperiș mă gândesc la aspectul exterior al casei. Nu cred că aș alege lambriu din lemn ci mai curând optez pentru un tip de cărămidă aparentă galbenă sau maro. La fel, în ceea ce privește dimensiunile, voi discuta cu experții și voi cântări recomandările și ofertele prezentate de ei.

Voi avea și curte, deci trebuie să mă gândesc și la gard. Voi opta pentru șipcă metalică iar poarta va fi realizată din tablă decupată. Nu îmi place ca oricine trece pe stradă să vadă tot ce am eu în curte: prefer discreția. Grădina va avea un loc pentru grătar și un loc pentru relaxare, deci îmi voi achiziționa și un grătar, balasoar și scaune reglabile. Eu ador soarele iar din această plăcere îmi voi crea un loc de relaxare, de stat la soare și de citit în zilele lungi de vară.

Cred că partea mai grea i-o voi lăsa viitorului meu soț. El va alege termoizolația, instalațiile electrice, materialele pentru structură și fundație iar eu mă voi ocupa în continuare de aspectul casei. 😉 Astfel, voi alege ferestrele pentru mansardă și celelalte ferestre ale casei.

Acum voi trece la ușile interioare – mi-ar plăcea să am o ușă decorativă din sticlă în living iar celelalte uși din casă să aibă o culoare deschisă, însă nu albă. Ele trebuie să se asorteze cu gresia și faianța din băi și din bucătărie dar și cu parchetul din celelalte încăperi. Pentru ușa de la intrarea în casă aș risca cu o culoare ce se apropie de roșu, poate se asortează cu gardul, însă nu știu ce va spune viitorul meu soț. 😄

Cred că designul casei mele va urmări stilul scandinav, deci voi alege cu siguranță culori neutre și ferestre mari pentru a mă bucura de o casă luminoasă. De exemplu, pentru mobilierul din baie, aș opta pentru aceste elemente:

În ceea ce privește parchetul, încă nu am decis dacă vreau să aleg o culoare neutră sau negru. Am observat câteva încăperi realizate cu parchet negru și mobilier deschis la culoare și mi-au plăcut foarte mult. Mă mai gândesc…

Sursă imagini: Pinterest

În mare, așa arată planul meu de început fără să apelez la nimeni pentru informații concrete. Știu foarte bine că atunci când voi apela la un arhitect se vor produce schimbări. Însă eu cred sincer că orice OZN aș vrea să construiesc până la urmă, voi găsi toate materialele pe Vindem-ieftin.ro.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

Publicitate

3 gânduri despre „Cum arată casa visurilor mele?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: