Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Sunt pregătită să învăț!

Fiecare dintre noi a avut experiențe plăcute sau neplăcute în viață, diferența este că unii au învățat câte ceva și alții continuă să mai greșească. Astăzi sunt pregătită să împărtășesc cu tine o experiență neplăcută de pe urma căreia am avut o lecție de învățat: nimeni nu este de neînlocuit. Iată povestea mea…

Mi-a murit o soră…

Sună tragic însă asta am simțit acum 3 ani când am rupt orice fel de relație cu o prietenă foarte bună din facultate – am simțit că mi-a murit o soră. Eu nu am frați sau surori, însă pe C. am considerat-o sora mea din primul an de facultate.

Se spune că în liceu legi cele mai trainice prietenii și nu contest acest lucru. Mai am încă 4 surori cu care sper să nu trec prin același calvar niciodată. Însă, mie mi s-a întâmplat ca, în cei 5 ani de facultate să mai leg o prietenie pe care o credeam la fel de indestructibilă. O altă colegă ne-a făcut cunoștință și, la un moment dat, am devenit de nedespărțit.

Eu și C. ne potriveam din multe puncte de vedere: eu eram partea analitică, ea cea creativă; eu eram ceva mai extrovertită, ea era introvertită; eu eram Gulliver la 180 cm, ea era piticul la 160 cm; ea adora unele materii pe care eu le uram și invers. Ne ajutam de fiecare dată, ne motivam și ne completam, petreceam mult timp împreună.

Ca în orice prietenie, am avut suișuri și coborâșuri, ne-am certat și ne-am împăcat. Știu că într-o zi de iarnă nu voia să iasă niciun coleg cu ea la fumat și m-a rugat pe mine să o însoțesc. Din dorința de a o motiva cumva să nu mai fumeze, i-am zis că eu pentru nimic în lume nu aș ieși să stau în frig afară ca să fumeze ea. S-a supărat și a mers singură. Atunci m-am supărat și eu că țigara conta mai mult decât ceea ce i-am zis eu. Dar apoi ne-am împăcat. 🙂

Dar ultima ceartă nu a mai avut un final fericit…

Între timp am cunoscut un băiat, m-am mutat cu el iar C. abia ieșise dintr-o relație. A mai trecut puțin timp și a cunoscut și ea pe cineva. Acel cineva (pe care nici măcar nu mai știu cum îl cheamă dar îi voi spune în continuare „ființa”) a reușit să pună capăt relației mele de prietenie cu C.

Ar fi trebuit să mergem la C. acasă pentru petrecerea de ziua ei, eu și prietenul meu ne pregăteam ca să ieșim și am primit un telefon de la C. Mi-a spus că s-a anulat totul. Am crezut că glumește, mi-a spus că s-a certat cu „ființa” și că se anulează orice plan. Am stat de vorbă cu ea la telefon și până la urmă, după minute de discutat, mi-a spus că a bătut-o. O „ființă” a bătut-o…

A fost singurul moment din viața mea, de până acum, în care m-am blocat și apoi am început să plâng de parcă aș fi luat eu bătaie. Plângeam cu C. în telefon și îi spuneam să vină la mine, să doarmă la mine însă ea nu a vrut deși era foarte speriată. Într-un sfârșit am încheiat conversația cu ochii în lacrimi și cu o durere imensă în suflet, eu fiind sigură că a doua zi acea „ființă” va dispărea.

Problema e că… nu a fost așa…

Așa cum spuneam, dintre noi două eu sunt un pic mai extrovertită, ea era introvertită. Încă mai am probleme că nu știu ce îmi place dar sunt sigură de lucrurile care nu îmi plac și consider despre mine că mă bazez pe principii solide. Unul dintre principiile mele sună cam așa: dacă primesc și o singură palmă de la un bărbat, în secunda unu mă îndepărtez de el și mă comport ca și cum nu a existat în viața mea. Ei bine, se pare că C. nu a avut același principiu și a decis să îi mai ofere șanse.

După o discuție foarte aprinsă cu ea în care i-am explicat punctul meu de vedere, i-am spus că eu nu îi pot oferi nici măcar o șansă acelei „ființe”. După părerea mea, dacă i-aș fi oferit o șansă aș fi simțit că sunt de acord cu ceea ce i-a făcut iar acest lucru este imposibil. În acel moment l-a preferat pe el și am încheiat orice discuție cu C. – i-am șters numărul de telefon, am blocat-o pe rețelele de socializare și nu am mai vorbit.

Am aflat că „șansa” aceea nu a durat foarte mult, doar 3-4 luni, și apoi „ființa” a dispărut din viața ei. Atunci am știut că am avut dreptate dar și că am pierdut o soră…

Nimeni nu este de neînlocuit…

Au trecut câțiva ani de atunci și nimeni nu mai știe nimic de C. Noi nu am mai vorbit dar sper sincer că este sănătoasă și că și-a consolidat unele principii.

Vei spune: „Ai preferat să pierzi o soră pentru principiul tău?” Ei bine, da. Nu voi fi niciodată de acord cu violența iar dacă tac și acord o șansă, înseamnă că susțin aceste atrocități.

Și din nou: „A meritat măcar?” Cred că da. Nu regret nimic din ce am făcut pentru că mereu am luat deciziile cele mai bune din acele momente. Chiar dacă am pierdut o prietenă sper că am făcut-o să înțeleagă că peste unele acțiuni nu poți să treci, nu poți pur și simplu să închizi ochii și să te prefaci că nu au existat. Deși îmi pare rău că nu am mai vorbit și uneori îi duc lipsa, îmi doresc ca ea să fie bine și atât.

Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a petrecut.”
Gabriel Garcia Marquez

Poate, dacă aș fi avut parte de experiențe dezvoltare personală, aș fi reacționat altfel iar relația noastră ar fi putut fi înnodată și continuată. Însă, lecția pe care am învățat-o din această experiență a fost că nimeni nu este de neînlocuit iar viața merge mai departe. Nu am putut să o înlocuiesc cu nimeni, însă timpul a trecut iar rana aceea s-a vindecat.

În sfârșit, cred că este bine să profiți de fiecare moment alături de prietenii tăi. Să apreciezi fiecare moment de parcă ar fi ultimul ca să nu regreți nimic. Pentru idei de petrecut timpul împreună, iată și furnizorul tău de experiențe: Experimentează.ro. Aici vei găsi multe idei inedite pe care le poți experimenta cu prietenii tăi!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: