Superblog

Cum mi-am amenajat bucătăria?

Îmi doresc de foarte mult timp să am un locușor al meu pe care să-l amenajez după plăcerile sufletului. Acel loc numit „acasă”, obținut prin puterile proprii și iubit ca pe ochii din cap. Am apartamentul meu, am posibilitatea să îl amenajez cum îmi doresc și vreau să împărtășesc cu tine designul la care m-am gândit!

Cum este compartimentat apartamentul meu?

Am ales să locuiesc într-un aparament cu 2 camere, dintre care una este de tip open-space cu bucătăria iar cealalată este reprezentată de dormitor. Suprafața totală a imobilului nu este foarte mare, am ales o locuință intimă, perfectă pentru mine și prietenul meu. Am visat de când eram mică să am locuința mea pe care să o pot amenaja cum doresc eu, fără să apelez la ajutorul nimănui.

Nu am studii de designer de interior, nu am mai amenajat niciodată o locuință, însă abia așteptam să mă apuc de treabă. Am cercetat mult, luând în considerare foarte mulți factori, până am ajuns să fac alegerile cele mai bune pentru mine. În acest articol încerc să îți prezint pașii pe care eu i-am urmat pentru a-mi amenaja bucătăria visurilor mele! 😍

Primul pas a fost alegerea stilului

„Este casa mea, fac ce mă taie capul!” mi-am zis și am început să mă gândesc, în primul rând, la stilul pe care doresc să îl adopt pentru locuința mea. Am fost mereu atrasă de cultura vintage pe de o parte, iar pe de altă parte mi s-a părut mereu interesant stilul scandinav. Deci, am avut de ales între clasic, poate chiar romantic și contemporan, puțin mai rece, minimalist.

Sufletul și mintea au făcut echipă și am ales, până la urmă, stilul scandinav din următoarele considerente:

  • cum nu am experiență în design interior, m-am gândit că poate nu sunt în stare să asortez culorile așa cum ar trebui, deci mi-ar fi mai ușor să jonglez doar cu tonuri neutre;
  • îmi place foarte mult lumina și mi-am dorit ca locuința mea să fie inundată de lumină, ori acest stil a fost creat exact pentru a favoriza lumina din locuințele nordice.

Al doilea pas a fost resuscitarea creativă

După ce am ales direcția în care vreau să mă îndrept, mi-am căutat surse de inspirație. Am găsit două emisiuni de renovări la TV, am descoperit site-uri care m-au ajutat să înțeleg mai bine acest stil și mi-am conturat mai bine cunoștințele. Apoi, am căutat imagini ce mi-au resuscitat creativitatea. Iată de la ce imagini am plecat:

–––––––

Am căutat culorile neutre, designul minimalist, multă lumină și produse de calitate. Astfel, am ajuns la următorul pas:

Produsele de calitate au fost la al treilea pas

Bucătăria mea și cu mine aveam nevoie de cele mai bune produse astfel încât să ador să-mi petrec timpul în această încăpere. Încă de la început m-am gândit la un brand serios căruia știam că îi voi acorda toată încrederea mea: Franke.

Mi-am spus doar atât: „Daria, ce Dumnezeu?! Oamenii aceștia produc chiuvete din 1925, de aproape 100 de ani doar cu asta se ocupă. Oare nu ar fi cel mai înțelept să-i alegi datorită experienței lor din domeniu?”

Apoi m-am luat de urechi și am început cercetările pe site-ul Franke. Am aflat că pot cumpăra de la ei tot ce am nevoie pentru a-mi utila bucătăria: plită Franke, hotă Franke, baterie Franke, cuptor Franke. Totul franc, de la Franke! 💪

😓 Îți spun un secret: dintre toate treburile casnice, cel mai mult detest să spăl aragazul. Deci, în noua mea bucătărie ar fi fost ideal să nu existe aragaz. Daaaar, ador să fac mâncare! ❤️ Deeeeci, aveam nevoie de un dispozitiv cu ajutorul căruia să gătesc. Iar singura soluție era o plită electrică. Ușor de curățat, elegantă și foarte sigură.

PLITA FRANKE INDUCTIE MARIS FHMR 804 2I 1 FLEXI NEGRU

Plita trebuia să facă echipă cu un cuptor de nota 10, deci l-am ales pe acesta:

CUPTOR FRANKE MARIS FREE MA 82 M NERO

Bineînțeles, nu se putea ca cele două să funcționeze fără surata lor, hota:

HOTA FRANKE MARIS FMA 607 BLACK

Tot de la Franke am ales și chiuveta cu bateria care se potrivesc perfect cu designul minimalist dar și cu nevoile mele. De obicei, atunci când gătesc folosesc foarte multe ustensile și vase iar după ce termin de gătit petrec încă 10 minute ca să spăl tot ce am folosit. Așadar, m-am gândit la o chiuvetă încăpătoare și la o baterie cu rotație de 360 de grade.

Acestea fiind spuse, sper că ideile mele te vor ajuta, în cazul în care dorești să îți amenajezi bucătăria. Oricum, nu pot să dau totul din casă, deci nu îți pot prezenta momentan și mobilierul pe care l-am ales. 😏 Poate într-un articol din viitor!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

1 gând despre „Cum mi-am amenajat bucătăria?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s