Idee de organizare a petrecerii burlăcițelor

Mărturisesc: sunt capul răutăților și pregătesc cea mai bună petrecere a burlăcițelor! Am fost însărcinată cu această responsabilitate și mi-am asumat-o cu vârf și îndesat, punând la cale cea mai frumoasă petrecere a anului. Îți povestesc acum care sunt pașii prin care poți obține o petrecere a burlăcițelor care nu va fi uitată prea curând.

Înainte de a mă entuziasma prea tare…

… am făcut un plan pe care am decis să îl respect fie ce o fi. Așa cum ai presupus, sunt una dintre domnișoarele de onoare ale unei prietene care se mărită în noaptea de Revelion. Am stabilit cu celelalte 8 domnișoare de onoare că petrecerea burlăcițelor trebuie să se ridice la nivelul unei nunți făcute de Anul Nou, deci trebuie să fie un eveniment ca-n povești.

Deși eu sunt cea care ia deciziile, am ales să mă consult, în prealabil, cu toate prietenele mele. Le-am rugat să scrie pe o foaie câte un cuvânt care le vine în minte atunci când se gândesc la mireasă. Vezi ce a ieșit mai jos:

Pe baza acestei caracterizări succinte am determinat cum este văzută mireasa de prietenele ei. Precizez că am ales să fac o surpriză atât miresei cât și celorlalte fete, astfel tot ce urmează a fost ținut în foarte mare secret ca să fie surpriza cât mai surpriză. 😲

Pasul 1️⃣: Locația și data

Pentru dată a fost destul de ușor deoarece trebuia să aibă loc înainte de nuntă 🤓. Apoi, era nevoie doar de un weekend în care să ne sincronizăm și pe care să îl petrecem la munte (14 – 15 decembrie). Locația nici că se putea să o aleg mai bine: ceva de vis, un hotel deosebit – am preferat o cazare la Poiana Brașov. Chiar dacă suntem 10 persoane, nu am închiriat chiar tot hotelul deoarece am avut o super idee: închiriez apartamentul modern (în care pot dormi 4 persoane) și cele două suite (modernă și clasică) în care vor sta câte 3 persoane.

Tips & Tricks: Nu lăsa mireasa singură! În primul rând, pentru că ea este în centrul atenției. În al doilea rând, pentru că imediat ce va prinde un moment de singurătate va vrea să își sune logodnicul sau se va întrista că se mărită. A venit să se distreze și asta va face!

Pasul 2️⃣: Bugetul și „sponsorii”

Ca la orice alt eveniment trebuie să lucrez cu un buget. De exemplu, la un eveniment corporate, organizatorul poate încerca să obțină sponsori. Îți mărturisesc că am încercat și eu și am reușit:

  • O firmă de make-up și hairstyling care a fost de acord să ne trimită două fete care să ne învețe câteva secrete din domeniul lor;
  • O altă firmă a fost de acord să ne ofere tuturor câte o pereche de papuci de casă pufoși, câte un halat cu „Team Bride” și 3 sticle de șampanie;
  • Am și o prietenă fotograf din Brașov care a fost de acord să își petreacă câteva ore cu noi (deci am cooptat-o în echipa domnișoarelor de onoare). Fiind din Brașov, a fost de acord să-și petreacă cu noi weekendul și va dormi împreună cu noi, cu acordul administratorilor hotelului, desigur (este doar o noapte 😇).

Pentru toate celelalte cheltuieli, „sponsorii” vom fi noi, bineînțeles (și nu, nu vom scădea din darul de la nuntă tot ce am investit în petrecere 😆). Cu bugetul stabilit, am trecut la pasul al treilea.

Pasul 3️⃣: Cu ce ne vom ocupa timpul?

Știu, vei zice că la munte nu avem cluburi. Dar eu îți voi spune că este important ca tu să organizezi petrecerea în funcție de preferințele miresei – iar mireasa noastră este o persoană mai liniștită, nu este adepta cluburilor. Deci, două zile la munte, cu puțină relaxare, vor fi perfecte pentru ea.

Nu avem cluburi dar avem un salon de evenimente în Brașov care ne va găzdui workshopul. M-am gândit că toate vom fi interesate de câteva tips & tricks de la două profesioniste în materie de make-up și hairstyling. Sala nu va fi ocupată toată ziua, ci doar 2 – 3 ore, astfel evităm să încurcăm alte evenimente ce ar putea avea loc mai ales sâmbătă noaptea.

Tips & Tricks: Atunci când alegi locația pentru petrecere, acordă un timp și activităților pe care vreți să le faceți. După aceea trebuie să vezi dacă locația aleasă îți oferă posibilitatea să organizezi ceea ce îți dorești pentru tine și prietenele tale.

În căutările mele am descoperit că hotelul care este gazda noastră ne recomandă anumite activități. Acestea se potrivesc perfect cu caracterul și preferințele fetelor:

  • Posibilitatea de a face plimbări în zona montană Postăvarul;
  • Putem juca tenis, minigolf, handbal pe terenurile de sport multifuncționale;
  • Dacă nu vrem să obosim prea tare, există posibilitatea de a juca biliard, foosball, darts electronic, monopoly, rummy în sala de jocuri;
  • Există lecțiile de echitație;
  • Pentru împătimitele activităților extreme: plimbările cu ATV-ul și zborul cu parapanta;
  • Nu sunt de omis nici sauna relaxantă ori șemineul rupt din Rai;
  • Putem savura preparate de la munte în Restaurantul „Coliba Haiducilor” care se află la aproximativ 1 km distanță de locație.

Pasul 4️⃣: Agenda evenimentului

Imediat ce știi cu ce activități vă puteți umple timpul, trebuie să le organizezi. Îți recomand organizarea deoarece ai doar 2 zile la îndemână să aduni amintiri de neuitat cu prietenele tale și nu are rost să le pierzi cu timpi morți.

În această ordine de idei, eu m-am gândit ca ziua de sâmbătă să o petrecem astfel: lecții de echitație, plimbare în aer curat, workshop și sala de jocuri pe care o vom „aresta” toată noaptea (sau cel puțin cât vom rezista). Sper ca în sala de jocuri să existe posibilitatea să facem și karaoke dacă fetele vor fi de acord.

Ziua a doua, duminica, va fi începută cu câteva clipe de relaxare în saună și va continua cu discuții în fața șemineului. Vom povesti ce am făcut cu o zi înainte, cum ne-am pregătit pentru marele eveniment și cum va evolua prietenia noastră în viitor (acestea sunt doar câteva subiecte dar știi cum sunt fetele – numai timp să aibă că vor găsi mereu ceva de povestit).

Toate momentele deosebite vor fi imortalizate de fotografa noastră pentru a rămâne veșnic în sufletele noastre. Mă gândeam că, poate, ar fi interesant să facem și o ședință foto la plimbare sau în fața șemineului. Voi lăsa loc și de alte idei pentru că, până la urmă, este o petrecere de relaxare, nu un eveniment corporate strict.

Acestea fiind spuse, abia aștept să văd dacă tot ce am pus eu la cale va fi ceea ce fetele își doresc de la această petrecere. Dacă ai alte idei, te rog să îmi dai de veste – sunt deschisă la sugestii până în ziua evenimentului! 😉

Ce spui de ideea mea de petrecere a burlăcițelor? Ai pune-o și tu în aplicare?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: