Dubrovnik, peripeții și „picanterii”

Am plecat la drum! Eu, prietenul meu și mașinuța noastră ne-am gândit să facem o mică excursie în Europa, doar pentru sufletul nostru. Locația ne-a fost recomandată de nenumărate ori, știam ce ne punem în bagaj, mai trebuia doar să pregătim mașina pentru un drum de 1400 de km. Ești curios să afli cum ne-am pregătit pentru călătorie?

O locație de vis pentru o mini-vacanță de suflet

Ne-am decis în sfârșit! Eu și prietenul meu ne-am hotărât să plecăm cu mașinuța noastră spre Dubrovnik. Acest oraș mi-a fost recomandat de nenumărate ori de o bună prietenă și iată că acum i-a venit timpul. Și nu puteam să plecăm la drum fără prietena noastră, mașinuța Kia Picanto. Știam că avem de parcurs aproximativ 1400 de km și că vom pleca din Iași către Dubrovnik cu GPS-ul la îndemână. Am trecut prin Serbia, Bosnia și Herțegovina și apoi Croația.

Stabilisem să petrecem doar 5 zile în această călătorie (incluzând drumul dus-întors 40 de ore), deci am încercat să nu ne luăm bagaje foarte mari cu noi. Trotinetele noastre au făcut parte din bagaj deoarece ele ne-au ajutat să parcurgem distanțe considerabile din acest oraș. Ghici ce? Nu sunt trotinete electrice! 😜

Micuța noastră prietenă „picantă” nu este dotată cu un spațiu foarte mare pentru portbagaj, deci nu am vrut să o suprasolicităm. Dar am dorit să îi adăugăm mici dotări pentru ca această călătorie să fie plăcută și pentru ea, nu doar pentru noi, cei doi șoferi.

Picanto puțin asezonat

Înainte de a pleca la drum, ne-am informat puțin și ne-am dat seama că ar fi bine să asezonăm puțin Picanto-ul nostru cu dotări perfecte pentru călătorii. Primul care ne-a sărit în ochi a fost cârligul de remorcare Kia. Ni s-a părut folositor în cazul în care vrem, la un moment dat, să luăm și bicicleta prietenului meu cu noi. Mai târziu am aflat care sunt toate avantajele sale (ale cârligului, nu ale prietenului 😅).

În călătoria noastră, pe cârligul de remorcare am montat o cutie portbagaj deoarece aveam nevoie de spațiu suplimentar. Mașinuța noastră micuță trebuie să fie pregătită pentru neprevăzut: dacă vedeam foarte multe lucruri care ne plăceau, le cumpăram ca suveniruri (pentru toate rudele și prietenii noștri) și nu aveam cum să le aducem acasă? Și să știi că exact așa a și fost! 😉

Foto preluate de pe site-ul AutoGedal

Tot căutând informații despre cum să ne pregătim mașina pentru drum, am mai descoperit și scutul pentru motor. Din păcate, nu am mai avut destul timp să îl montăm înainte de a pleca la drum. Am descoperit că scutul protejează motorul de praf și de reziduurile lăsate de materialele antiderapante. Ce mi s-a părut mie mai interesant e că scutul este folositor și în cazul trecerilor la nivel cu cale ferată sau la gropi și borduri. Având în vedere că ni s-a părut o investiție bună, am decis să montăm un astfel de scut și să ne bucurăm de beneficiile lui în traficul din Iași.

Foto preluată de pe site-ul AutoGedal

💡 BONUS: Am descoperit site-ul AutoGedal de unde am cumpărat accesoriile pentru prietena noastră pe 4 roți. 🚗
🔸 Știi ce este interesant? Că poți găsi instrucțiuni de montare pentru cârlig (scris și video) și documente pentru omologarea RAR și EU.
🔹 Știi ce este și mai interesant? Că această firmă oferă și montajul autorizat prin intermediul celor 50 de parteneri din țară. Eu neavând încredere în orice service auto, am apelat la unul dintre acești parteneri și am fost sigură că las Picanto-ul pe mâini bune.

„Peripeții și picanterii”

Apropo de dotări, noi am cumpărat cârligul și cutia cu scopurile menționate deja. Dar ce îți voi povesti acum se încadrează la „peripeții și picanterii”: cârligul de remorcare ne-a adus un tovarăș de călătorie. S-a întâmplat să observăm, la un moment dat, o mașină staționând pe marginea drumului. Ne-am oprit dorind să ajutăm, am reușit să tractăm acea mașină și am aflat că șoferul ei se îndreaptă spre aceeași destinație ca noi. Deci am avut un tovarăș de călătorie până la Dubrovnik (iar de atunci am rămas prieteni).

O altă peripeție s-a petrecut în Iași: cârligul de remorcare ne-a dezvăluit un alt avantaj al său. Am fost implicați într-o coliziune iar cârligul ne-a protejat mașina de o tamponare semnificativă. Așadar, am decis să lăsăm tot timpul acest dispozitiv montat pe mașina noastră.

În final, având mașina dotată, am evitat surprizele neplăcute ce puteau apărea pe drum și am avut vacanța relaxantă la care speram. Ne-am plimbat prin Dubrovnik cu mașina și cu trotinetele, bucurându-ne de priveliștea frumoasă și de arhitectura ce ne-a tăiat respirația.

Tu te-ai gândit cum să îți dotezi mașina pentru călătorii?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: