Bijuteria mea magică

Este timpul să împărtășesc cu tine emoțiile pe care le-am avut acum 9 ani, atunci când am împlinit vârsta de 18 ani. Sunt sentimente pe care nu le voi uita niciodată deoarece sunt trăite alături de persoanele cele mai dragi mie: părinții mei. Iar ca amintirea să se păstreze mereu în sufletul meu, a fost marcată de o bijuterie cu semnificație unică.

Când am început să port bijuterii?

Cred că s-a întâmplat în clasa a 5-a când, mândri de mine și de rezultatele pe care le-am avut la școală, părinții mei mi-au cumpărat primul inel din aur. Purtam cerceii din aur pe care îi aveam de la nana mea, iar părinții mei au considerat că începerea unei noi etape din viața mea poate fi marcată cu o bijuterie. Au trecut „doar” 15 ani de atunci dar îți mărturisesc că încă mai am acel inel acasă – cred că are mărimea 49 și din cele 4 zirconii au mai rămas doar 3. Nu am reușit încă să îl aduc la serviciu ca să îl îndrept și să îi montez o piatră (oricum ar trebui să îmi amintesc să îl aduc de la Onești la Iași).

Începând de atunci am purtat tot felul de bijuterii din plastic, metal care se înnegrea sau înverzea pielea și, la un moment dat, am descoperit argintul. Recunosc: chiar dacă lucrez de 4 ani într-o firmă ce prelucrează aur, voi fi mereu îndrăgostită de argint.

🤔 Știu, vei spune că există aur alb placat cu rodiu care se aseamănă cu argintul, însă vei râde când vei afla că mie îmi place aurul alb natural, cu a sa culoare gri-gălbui. Argintul este prima mea dragoste și va avea mereu un loc aparte în inima mea! 😍

O bijuterie cât o mie de cuvinte

De departe, bijuteria care are o semnificație deosebită pentru mine are legătură cu părinții mei și marchează trecerea mea la maturitate. Este un colier din argint, cu o inimă și o cheie, cadoul primit de ziua mea la 18 ani, alături de câteva cuvinte pe care nu le voi uita toată viața:

Valoarea sentimentală a acestui cadou nu se poate compara cu nicio altă bijuterie. Crede-mă, mi-au trecut prin mâini până acum zeci de kilograme de aur, diamante, safire, rubine de milioane de lei, însă niciunul dintre acestea nu se poate măsura cu colierul din argint primit de la părinții mei. Drept dovadă, dacă mai devreme îți povesteam câte ceva despre acel inel (pe care nu îl am cu mine), colierul îmi este tot timpul alături. Cu siguranță vor mai exista bijuterii cărora le voi atribui diferite semnificații sau le voi asocia cu diverse sentimente și evenimente: inelul de logodnă, verigheta, primii cercei ai fetiței mele (și cine știe câte altele).

Fotografie din arhiva personală

🎁 Eu consider că bijuteriile sunt un cadou ideal de oferit cu orice ocazie. Ok, s-ar putea să spui că este un defect profesional, însă eu nu cred asta. De exemplu, anul trecut, Moș Crăciun a venit la mama cu o brățară cu talismane iar anul acesta „se gândește” la o pereche de cercei lungi din argint. Mama s-a îndrăgostit de acea brățară și, de anul trecut, o poartă zilnic. Poate îi va aduce Moș Crăciun și un charm nou (dar să vedem cât de cuminte este).

Acum este rândul tău: care e bijuteria ta preferată și povestea ei specială ?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

2 gânduri despre „Bijuteria mea magică

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: