Cum aleg arhitectul visului meu?

Am decis să fac pasul cel mare: să pun umărul la treabă și să-mi transform visul în realitate. De mică mi-am imaginat cum va arăta casa în care voi locui și acum a venit momentul să transpun imaginația în realitate, alături de prietenul meu și arhitectul ideal ➡️ https://aia-proiect.ro/. Astăzi îți voi prezenta cum voi alege eu arhitectul visului meu!

Cum stăm cu implicarea emoțională? ❤️

Având în vedere că îmi imaginez locuința de mic copil, pot spune că există un atașament față de aceasta, încă dinainte să îi fac schița pe o foaie. Am fost mereu atrasă de acele proiecte de casă cu mansardă, deci casa visurilor mele va avea mansardă. În cazul în care te pregătești și tu să îți împlinești visul, eu vreau să îți prezint motivele mele obiective pentru care aleg să lucrez cu profesioniști.

Visul este al meu de când eram copil, însă prietenul meu este „al meu” de doar 5 ani. Deci, visul a suferit câteva modificări, astfel casa în care vom locui împreună va fi pe placul amândurora 😊. Am avut de ales între a cumpăra un apartament și a ne construi o casă (iar noi am ales a doua variantă). O casă realizată pe placul nostru, cu o grădină micuță unde să savurăm dimineața cafeaua, făcând fotosinteza la soare, alături de vecini.

Din momentul în care am luat decizia, ne-am calculat bugetul. Acesta este format din banii noștri adunați împreună timp de 5 ani, la care se adaugă și un împrumut, în funcție de costul final al întregului proiect. Nu voi spune că banii nu contează, este visul meu și poate costa oricât pentru că oricum îl voi împlini; nu pot face asta pentru că nu dispun de acest oricât. Însă, îți pot spune că sunt o persoană care știe cât îi este de mare plapuma și nu mă voi întinde mai mult. Prefer, pe de altă parte, să fiu inteligentă și să iau în considerare aspecte obiective pentru ca visul meu să fie realizat așa cum trebuie!

Ține minte Regula de aur ‼️

Știi care este regula de aur? Cel care are aurul face regulile!

În această situație, prima regulă pe care trebuie să o știi este să fii informat. Înainte de a apela la un arhitect, trebuie ca tu să știi ce presupune construirea unei case. Bineînțeles, banii nu sunt la fel de importanți precum informarea! Doar nu vei da un teanc de bani cuiva ca să îți construiască o locuință, fără să știi exact ce are acel om de făcut, nu?! Trebuie să apelezi la un proiectant priceput care este dispus să fie vrăjitorul cel bun ce rezonează cu visul tău. Folosindu-și vastele cunoștințe, îți va prezenta pe larg fiecare etapă a proiectului.

Înainte de a alege proiectantul visului meu…

Iată cum am considerat eu că trebuie să procedez: înainte de a alege proiectantul, am căutat pe Internet ce presupune realizarea unei case. Am aflat ce înseamnă certificatul de urbanism, autorizația de construire, am aflat că trebuie să fiu atentă la aspectele tehnice și performanța energetică; apoi, am realizat că mă pot întâlni cu constrângeri ale amplasamentului.

În sfârșit, m-am uitat pe câteva proiecte de case cu parter și mansardă. Eu am încercat să aproximez un buget (pe care abia aștept să îl discut cu proiectantul – fiindcă el știe cel mai bine cum „să facă vrăjile” și să fie bine pentru amândoi). Și au început căutările pentru arhitect!

Proiect de casă parter cu mansardă – AIA Proiect

Cum mi-am ales arhitectul visului meu?

Aici, din nou, nu au primat banii. Eu am plecat de la un proverb foarte cunoscut: „Cine se aseamănă, se adună” și am ales arhitectul după „chipul și asemănarea mea” (ei bine, nu chiar după chipul meu 😅). Sunt conștientă că arhitectul este persoana care pune pe hârtie visul meu și mă ajută să îl împlinesc. Am căutat la el calitățile care mă pot ajuta să îmi relizez visul!

  • Este o persoană cu experiență: Pot vizualiza portofoliul său pentru a înțelege care este aria de expertiză și a-mi face o idee despre ce se poate realiza. Îți recomand să fii conștient că proiectantul nu doar desenează schița casei tale, ci el se gândește cum să o facă să fie funcțională și să arate bine. Tot proiectantul alege dimensiunea camerelor și amplasarea ferestrelor. Din acest motiv, experiența este foarte importantă!
  • Este o persoană obiectivă: Eu am nevoie de o persoană care să îmi realizeze casa visurilor mele dar să fie realistă. Îmi doresc să îmi spună sincer ce se poate face și ce nu, ce elemente se potrivesc între ele, să știe să spună NU atunci când trebuie; dar să fie deschis la sugestiile mele. 😉

Având în vedere că și tu îți dorești să îți construiești casa visurilor tale, fii atent la acest aspect: deoarece este visul tău, te implici emoțional foarte mult. În anumite circumstanțe, asta poate fi o bătaie de cap pentru proiectant. El își dorește să realizeze o casă funcțională, aspectuoasă, tu vrei neapărat acea scară în mijlocul bucătăriei (pentru că așa ți-ai imaginat tu). Învață să asculți părerea expertului și să accepți că unele dintre ideile tale pur și simplu nu sunt potrivite. Pentru o bună relație cu arhitectul, trebuie să lași și de la tine pentru ca, la final, să nu rezulte o navă spațială ‼️

  • Beneficiază de mijloace tehnologice: De cele mai multe ori, una își imaginează clientul, alta înțelege arhitectul. Pentru a nu exista neînțelegeri, ar fi bine ca proiectantul să poată crea modelul 3D al casei și să adauge orientativ mobilă în interiorul ei. În acest moment îți poți da seama și singur că, poate, unele elemente pe care ți le-ai imaginat, nu sunt chiar potrivite cu întreg ansamblul.
  • Verba volant, scripta manent: Trebuie să ai grijă la documente. În primul rând, trebuie să existe un contract. În al doilea rând, trebuie să îți rezervi timpul necesar pentru a-l parcurge și a pune întrebări la care proiectantul să îți răspundă cu drag.
  • Distracțieee 🤣: Eu vreau ca vrăjitorul meu să fie responsabil, însă mereu cu zâmbetul pe buze! Mi se pare important ca proiectantul să își facă treaba cu plăcere, să se implice în proiectul nostru și să fim toți fericiți. Cred că vibe-ul pozitiv se transmite și casei, iar mie mi-ar părea tare rău să răpesc timpul arhitectului și el să nu realizeze proiectul cu drag. 😞

Având toate acestea în minte, am început căutările și am descoperit AIA Proiect. Am aflat numeroase informații de pe site-ul lor și de pe blog, astfel mi-am dat seama că sunt profesioniști, o echipă cu care aș dori să stabilesc o întâlnire. Pe baza acesteia îmi voi da seama dacă ei vor fi vrăjitorii mei buni ce mă vor ajuta la construirea casei visurilor mele!

Tu cum îți alegi arhitectul visului tău?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Un gând despre „Cum aleg arhitectul visului meu?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: