Zilele perfecte de la serviciu cu LatteGo

De câtva timp, zilele petrecute la locul de muncă sunt perfecte pentru că încep fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze. Ce s-a schimbat în rutina fiecărei zile ca să pot să spun acest lucru? Șeful nostru a reușit, cu o singură achiziție, să ne aducă zâmbetul pe buze și să lucrăm cu mai multă voie bună. Care a fost strategia lui?

Cum încep zilele de muncă?

Se întâmplă ca, în fiecare lună, șeful nostru să aibă o întânire cu toți angajații firmei pentru a discuta diverse subiecte. În cadrul acelei întâniri discutăm despre ce s-a întâmplat în luna în curs, cum a mers producția, dacă avem vreo plângere și dacă avem propuneri pentru ca „treaba să meargă mai bine”. Avem ocazia ca fiecare dintre noi (aproximativ 28 de angajați) să ne spunem oful și să facem recomandări pentru ca atmosfera de la muncă să fie așa cum ne dorim.

Nu spun că toate propunerile noastre au fost aplicate dar, pe baza acestor discuții, firma la care lucrez are:

  • O zi pe lună în care colegii ce au animale de companie le pot aduce la serviciu;
  • O zi pe an numită „Ziua porților deschise” – în cadrul acestei zile au aflat părinții mei unde și ce lucrez 🙂;
  • „Roata norocului” pentru angajatul lunii: în funcție de performanțe, câte o persoană este declarată angajatul lunii și trebuie să joace roata norocului pentru a afla ce premiu va câștiga;
  • În fiecare dimineață avem posibilitatea de a savura cafeaua, împreună cu șeful nostru și de a avea un început de zi perfect.

☕ Nu vreau să mă laud, dar eu sunt cea care a venit cu propunerea ca șeful nostru să cumpere un espressor automat Philips și să ne dea un răgaz tuturor, în fiecare dimineață, să savurăm cafeaua împreună. Cum am ajuns eu la concluzia că avem nevoie de aceste boabe proaspete pentru a începe fiecare zi în forță?

În primul rând, am discutat cu colegii mei și mi-am dat seama că mulți dintre ei nu pot începe ziua fără să savureze o cafea bună. În al doilea rând, sunt persoane ce nu reușesc să bea cafeaua acasă iar dacă ajung la muncă sunt morocănoși și ziua nu începe prea bine pentru ei (iar acest lucru se reflectă în randamentul scăzut). Apoi, sunt mulți dintre ei ce preferă să bea cafeaua cu lapte pentru că altfel au dureri de stomac sau pur și simplu așa s-au obișnuit.

Așadar, având aceste premise, mi-am luat sufletul în dinți și am spus: Am descoperit acest magazin online magNET.ro și ale sale espressoare. Discutând cu colegii mei, mi-aș dori să achiziționați un espressor cu sistem de lapte LatteGo de care să ne bucurăm împreună în fiecare dimineață. Vă rugăm să ne acordați și un timp pentru a savura cafeaua în fiecare dimineață , împreuna cu dumneavoastră și cu colegii. Consider că această activitate contribuie la o bună funcționare a echipei și veți vedea mai multe zâmbete pe fețele noastre în fiecare dimineață! 😄

Zilele de muncă încep cu Espressorul automat Philips

Când am aflat că propunerea mea este acceptată iar șeful mi-a zis să mă interesez și să vin cu o ofertă la el, atunci am început să mă documentez. Știam că trebuie să fie un espressor de calitate, care se curăță repede, care ne pune la dispoziție o varietate de cafele și lapte. Pe baza comparațiilor făcute, am tras o concluzie și am ales Espressorul automat Philips EP2235/40. De ce a fost acesta alesul?

Imagini preluate de pe site-ul magNET.ro
  • Știind că sunt colegi ce își beau cafeaua doar cu lapte, acesta a fost un criteriu foarte important în alegerea mea. Acest model nu doar că ne oferă posibilitatea să bem espresso, cafea şi cappuccino dar beneficiază și de sistemul LatteGo. Acesta adaugă varietăților de băuturi cu lapte o spumă fină şi cremoasă, este uşor de configurat şi poate fi curăţat în doar 15 secunde;
  • Un alt criteriu important pe baza căruia am luat decizia a fost personalizarea la o atingere de buton. Putem alege cu ușurință intensitatea aromei şi cantitatea de băutură folosind meniul My Coffee Choice (cu 3 setări diferite pentru a se potrivi preferinţelor noastre);
  • Există posibilitatea ca fiecare dintre noi să aleagă dintre cele 12 trepte de măcinare ale râșniței ceramice. Astfel, dacă eu îmi doresc pudră fină de cafea și colega mea optează pentru o măcinare grunjoasă, nu întâmpinăm niciun impediment;
  • Urmând să fie un espressor intens folosit, m-am interesat care ar fi durata sa de viață aproximativă. Așa am aflat că ne vom bucura de cel puțin 20.000 de cafele aromate proaspete.
Imagini preluate de pe site-ul magNET.ro

Luând cu mine aceste informații, am realizat o prezentare în fața șefului meu de parcă ar fi depins de mine „soarta întregii flote de băutori de cafea a firmei”. Dar chiar așa a și fost! 😆 Rezultatul a fost nemaipomenit: șeful a plasat comanda în aceeași zi și espressorul a fost livrat în 24 de ore. L-am instalat cu ușurință și eu am avut onoarea de a savura prima cafea: din acel moment am știut că propunerea mea va avea succesul scontat!

Tipologia băutorilor de cafea

În urma schimbărilor survenite, șeful nostru ne-a permis să alocăm o jumătate de oră înainte de program pentru a bea cafeaua împreună. Deci, în fiecare dimineață ne întâlnim în sala de mese, pregătim cafeaua și petrecem câteva momente împreună. Pe baza discuțiilor noastre și a preferințelor în materie de cafea, am reușit să realizez și o tipologie a băutorilor de cafea din firmă:

Eu pot spune că fac parte din tipologia „Ori ai, ori n-ai” deoarece am zile în care nu vreau să beau cafea dar petrec timp alături de colegii mei. În alte zile vreau aroma soft a cafelei și adaug mult lapte. Cert este că am observat schimbarea: suntem cu toții antrenați în fiecare dimineață, începem ziua în forță și cu un zâmbet larg. Iar șefului nostru îi place să își petreacă timpul cu noi, devenind mai apropiat față de angajații săi.

Așadar, sunt atât de mândră de alegerea mea, încât abia am dat comandă de un nou espressor ce mă va aștepta acasă. Bineînțeles, pe acesta îl voi folosi doar în weekend, acasă! 😄

Tu în ce tipologie de băutor de cafea te încadrezi?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: