Superblog

Ce avem în comun eu, Honda și Samuel L. Jackson?

Deja ești curios, nu-i așa? Eu pilot de curse, mașina la superlativ – Honda Civic Type R și „cel mai epic” actor în viață (după părerea mea) – Samuel L. Jackson. A venit timpul să îți povestesc despre experiența mea, ruptă parcă dintr-un film de acțiune (Hmm… Cine știe?! Poate îmi citește un scenarist povestea și vrea să o expună într-un film). 😉

În primul rând, câteva cuvinte despre mine…

Numele meu este Daria Scripcaru, pilot de curse din pasiune. Văzând acum câțiva ani acele filme cu șoferi, mașini de ultimă generație și multă viteză, a luat formă în inima mea o pasiune: aceea de a conduce mașini foarte puternice în diferitele circuite ale lumii. Nu îmi doresc să povestesc aici experiența mea, ci doar să îți spun că m-am înscris în circuitul de la Nürburgring din acest an. Scopul meu este, bineînțeles, să îl câștig dar și să stabilesc un nou record de viteză. Cum altfel dacă nu în compania celui mai bun prieten: mașina mea Honda Civic Type R.

Așadar, după îndelungi pregătiri, cred că sunt aptă pentru a concura dar și pentru a câștiga acest concurs. Doar că așa cum bine știi, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg (sau de la circuit)…

Planul de acasă…

Planul era destul de simplu: plec cu câteva zile înainte de concurs din România către Germania cu al meu amic. Mă bucur și de călătorie și de compania prietenului meu. De asemenea, am și ocazia de a-i observa conduita pe străzile Europei și nu doar ale circuitului german.

Îmi doream să trăiesc nostalgia și să-mi aduc aminte de ce am fost atrasă de modelele Honda (și mai cu seamă de Type R):
🚗 Nu pot minți – m-a atras, în primul rând, designul aparte al mașinii și cele 6 culori disponibile (by the way, mașina pe care eu o conduc este Rallye Red – deci chiar și numele cere ca aceasta să fie prezentă în circuite de mare viteză).
🚙 În al doilea rând, am avut ocazia să văd și să testez interiorul: cadranele de bord sunt ușor de citit, schimbătorul de viteze este realizat din aluminiu (la fel ca și capota) și îmi este foarte ușor „să mă conectez” cu mașina mea datorită noului sistem multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7″ și navigație Garmin integrată. Toate acestea îmi sunt foarte folositoare atunci când conduc: atât în circuit, cât și prin oraș.
🚕 Oferta Honda mi-a făcut cu ochiul și am cumpărat-o pe loc, știind că îmi va fi un bun prieten și se va plia perfect pe planurile mele de viitor.

Deci, făcând echipă cu această mașină super performantă, planul era să plec la drum, trecând prin București. Toate bune și frumoase până aici…

… și socoteala din târg

Am ales să trec prin fața Palatului Parlamentului și să mă opresc în parcare pentru a-mi face un selfie înainte de a pleca către Germania. Acesta este momentul în care un domn înalt, cu un bagaj după el, alege să se urce în mașina mea, să își pună centura și să se uite insistent la mine. Am urcat și eu la volan, mi-am pus centura și am ales să fac o mică glumiță:
– Deci, unde mergem?
– În Kelberg – Germania, așa cum am solicitat la telefon.
– Ați solicitat la telefon? Să înțeleg că ar trebui să vă preia cineva de aici, din România, și să vă conducă până în Germania. Dar știți că tariful e 2,5 lei/km, nu?
– Agentul meu va plăti integral atunci când ajungem. Dar putem să plecăm acum și să lăsăm formalitățile pe mai târziu?

În momentul acela nu știam ce să fac: să îi spun adevărul (că nu am habar despre ce vorbește și să se dea jos din mașina mea) sau să îl duc până în Kelberg (care este destul de aproape de circuitul Nürburgring – asta însemnând să continui glumița). Într-un moment de nebunie am decis să continui glumița: mi-am zis că dacă el a fost destul de credul să se urce în mașina mea, atunci pot să îi fac pe plac.
– Bun. Trebuie să conduc 1960 km, aproximativ 19 ore. Îmi puteți spune cât timp aveți la dispoziție pentru a ajunge în Kelberg?
– Să știi că nu este foarte urgent, aproximativ 3 zile cred că pot să întârzii. Odată ce mi-au greșit avionul, nu au decât să mă aștepte. Am ocazia să văd puțin Europa într-o mașină drăguță și o companie, sper, pe măsură.
– Mașina nu este doar „drăguță”, este pregătită să concureze în circuitul de la Nürburgring. Eu acolo mă îndrept cu ea și am aproximativ 2-3 zile pentru a ajunge la destinație.
– Ahh, ești pilot de curse. Și mai tare! Abia aștept să văd ce poți. Filmele în care am jucat…
– Filmele în care ați jucat?
– Da. Nu am făcut cunoștință încă, nu? Sunt Sam. Sau cum mă cunoaște toată lumea: Samuel L. Jackson.
– Acel Samuel L. Jackson?
– Singurul.

În acel moment m-am panicat, m-am bucurat, m-am entuziasmat și m-am speriat. Cum am reușit să simt toate acestea în același timp? Nu știu dar legenda vie Samuel L. Jackson era în mașina mea și mergea în aceeași direcție ca mine.
– Ooook… 😑 În acest caz, trebuie să vă mărturisesc ceva. Numele meu este Daria Scripcaru, încântată de cunoștință și plină de admirație. Recunosc, am crezut că totul este o glumă și am intrat în joc. Adevărul este că eu mă îndrept spre acel circuit dar nu eu sunt persoana la care ați apelat ca să vă ajute să ajungeți în Germania. Așadar, mai bine vă duc înapoi de unde ar trebui să vă preia persoana responsabilă.

Samuel L Jackson Idc GIF - Find & Share on GIPHY

Răspunsul lui a fost surprinzător:
– Uite ce e, agentul meu incompetent a cumpărat biletele greșite și acum mă aflu într-o mașină greșită. Deci toate merg prost pentru mine. Dar parcă spuneai că vrei să mergi pe circuit? Ce ai spune dacă mă iei și pe mine iar pe drum îți povestesc din experiența mea?
– Cinematografică?
– Cinematografică și de viață. Doar tot acolo e și deja m-am urcat în mașina asta care îmi place din ce în ce mai mult. Știai că roșu e culoarea mea preferată? Așa trebuia să arate mașina ce mă prelua și cred că de asta v-am confundat.
– Deci mașina mea a făcut impresie bună?
😌 Dar eu aș avea nevoie de ceva experiență din circuit… știu și eu…
– Dar nu ți-am zis că în tinerețea mea, am avut aceeași pasiune ca a ta? Am pilotat și eu diverse mașini și te pot ajuta cu niște ponturi.
Ce zici?

Samuel L Jackson Wink GIF by Lionsgate - Find & Share on GIPHY

Din acel moment știam că Samuel L. Jackson este copilotul meu și că aceasta va fi cel mai frumos traseu parcurs de mine, alături de al meu Civic și actorul preferat (care se pricepe și la raliuri). Și am pornit la drum împreună, bineînțeles!

Drumul spre succes alături de cei mai buni parteneri

Așadar, aveam de parcurs un drum destul de lung alături de copilotul meu. Am stabilit itinerariul și eram pregătiți să ne ținem companie timp de 2 zile (cel puțin). Aveam de străbătut Ungaria, Austria și Germania și eu trebuia să asimilez cunoștințe și să împărtășesc din experiența mea, astfel încât să îmi pot atinge scopul: câștigarea locului I la categoria mea și stabilirea unui nou record de viteză.

Mult timp am crezut că pasiunea este mai importantă decât pregătirea dar, cu ajutorul lui Sam, am aflat că există și o altă perspectivă:
1️⃣ Trebuie să fii împăcat cu tine și să îți cunoști limitele;
2️⃣ Trebuie să ai o mașină pe care să o cunoști ca-n palmă și traseul să îl știi ca pe propria bucătărie;
3️⃣ Tu și copilotul trebuie să trăiți în simbioză.

Sam mi-a explicat că, pentru el, a fi actor nu a fost un lucru atât de ușor. Însă, odată ce a învățat tainele actoriei s-a cunoscut și pe sine. Participând în circuite și-a dat seama cât este de important să își cunoască limitele. Trebuie să știi cât din tine poți duce la extrem, trebuie să știi cum este să cunoști succesul și cum să te motivezi din nou după un eșec. Trebuie să fii conștient de experiența și puterile tale dar și ale adversarilor și să dorești mereu să fii din ce în ce mai bun.

După ce reușești să te cunoști pe tine, trebuie să cunoști mașina cu care concurezi. Este necesar să consideri că mașina pe care o conduci este o extensie a ta și să îi acorzi toată încrederea ta. Nu trebuie să o vezi ca pe un instrument prin intermediul căruia îți atingi scopul, ci este un prieten de nedespărțit alături de care sărbătorești victoria și deplângi înfrângerea. În acest caz, pe lângă culori și design, dotările sunt foarte importante, la fel și siguranța pe care mașina ți-o poate oferi.

Imagini preluate de pe site-ul Honda România

Este la mintea cocoșului: trebuie să știi traseul‼️ Și nu doar din studiu, ci din propria experiență. Din acest motiv trebuia să ajung înainte de a începe competiția pentru a avea posibilitatea de a face câteva ture. Din experiența lui Sam, atât pilotul cât și copilotul trebuie să cunoască pe de rost traseul de parcurs (și să ia în considerare că sunt competitori în jurul lor, ce se luptă tot pentru primul loc). Deci, exercițiul contează, poate mai mult decât experiența.

Da, exact așa mi-a spus: copilotul în simbioză cu pilotul (ca să nu pățesc așa ceva):

Sursă imagine

Atunci mi-a venit ideea și i-am propus să fie copilotul meu în această cursă. Doar nu mi l-a scos Dumnezeu în cale fără un scop, nu-i așa? Pe tot parcursul drumului ne-am împărtășit cunoștințele, am aflat secrete din culisele celor mai mari filme (Avengers, Django dezlănțuit, The Sunset Limited și Pulp Fiction – dar sunt secrete și nu le pot spune 😏), ne-am câștigat și încrederea. Poate că simbioza aceasta „nu se sudează” în 2 zile dar era o variantă mult mai bună decât persoana la care mă gândisem.

Honda Type R mi-a adus câștiguri inimaginabile

Am ajuns în Germania, la Kelberg, unde Sam era așteptat de 2 zile ca să filmeze câteva scene din noul său film. Până am ajuns acolo s-a tot gândit la propunerea mea, însă fără să-mi ofere un răspuns. Ajunși la destinație, toată echipa îl aștepta, era oarecum îngrijorată dar fericită că actorul din rolul principal a ajuns, într-un târziu, la filmări. De la Kelberg la Nürburgring mai aveam de parcurs 9 km – încă 10 minute și eram pe pistă, exersând cele știute și învățate de la copilotul meu.

Dar oare voia să fie în continuare copilotul meu? Aceasta ar fi însemnat să mai întârzie filmările, să blocheze o întreagă echipă și să piardă bani. Deși știam că nu sunt multe șanse, am așteptat. Am obsevat că a discutat cu un domn înainte de a-mi da răspunsul:

Îți mulțumesc pentru această experiență pe care nu o voi uita niciodată. A fost un drum lung ce a început într-o notă negativă dar s-a terminat cu bine. Am ajuns la destinație, te-am cunoscut pe tine și mașina aceasta excepțională și sunt sigur că veți face o echipă foarte bună în circuit. Știu că ai nevoie de un copilot cu experiență, îți mulțumesc că mi-ai propus mie și te voi ajuta cu drag să îți atingi scopul.

Și uite așa am concurat alături de Samuel L. Jackson și de Honda mea în cadrul circuitului de la Nürburgring. Deși am ascultat toate sfaturile, m-am folosit și de experiența acumulată, mașina m-a ajutat foarte mult, la fel și practicarea drumului în avans, nu am reușit să îmi ating scopul. Dar am câștigat un prieten, am fost susținută de toată echipa de filmare și am avut cea mai frumoasă experiență din viața mea. Plus că după toate cele petrecute, Samuel L. Jackson a vrut o Honda Civic de vânzare și i-am recomandat să discute cu Honda România. Cine conduce acum o Honda roșie oare? 😇

Imagine preluată de pe site-ul Honda România

Și toate au fost posibile datorită mașinii mele de care sunt foarte mândră: dacă nu era așa puternică, dacă nu era roșie și la momentul potrivit în locul potrivit, nimic din cele povestite nu s-ar fi întâmplat. Așadar, mulțumesc Honda Type R! ❤️

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

2 gânduri despre „Ce avem în comun eu, Honda și Samuel L. Jackson?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s